Når powerlessness forvandles til skaperkraft - veien ut av unnvikelsesmekansimer

Når powerlessness forvandles til skaperkraft - veien ut av unnvikelsesmekansimer

Veien til å skape det livet du ønsker deg, er direkte knyttet til din evne til å håndtere følelsen av powerlessness (maktesløs/hjelpeløs). Dette kan virke paradoksalt, men la oss utforske hvordan aksept av powerlessness kan være nøkkelen til å frigjøre din skaperkraft og nå dine mål med mer letthet og glede.


Hva mener vi med powerlessness?

Alle følelser kan kjennes som ulike fysiske fornemmelser i kroppen. Følelsen av å føle deg hjelpeløs/maktesløs, ​​ikke forstå, ikke vite, ikke ha kontroll, at noe er ukjent, kjennes veldig like ut. De er alle åpne og lette. Det er ingen press eller sammentrekning noe sted.


Og det samme gjør de fysiske fornemmelsene av f.eks tillit, å motta, suksess, overflod, nærhet og gi å slipp. Alle krever en grad av å gi slipp og å ikke ha kontroll.


Ser du problemet? På det bevisste plan ønsker du deg frihet, ekspansjon og overflod, men kroppen lar deg ikke få det, hvis du ikke er komfortabel med powerlessness. Da klarer du ikke holde det i kroppen og stenger det ned.


Vi går over i unnvikelsesmekanismer

At vi ikke er komfortable med følelsen av powerlessness, kan manifestere seg i ulike former i vårt daglige liv:

  • Konstant grubling på å finne ut "hvordan" (i hodet)
  • Overanalysere situasjoner
  • Føle seg forvirret eller mangle klarhet
  • Blir raskt irritert
  • Konstant travel og opptatt
  • Distrahere seg og gjøre noe annet
  • Føle seg overveldet
  • Beslutningsvegring

Disse kaller vi unnvikelsesmekanismer og er alle tegn på at vi ikke er komfortable med å føle oss powerless. Det vil si at det er vår RELASJON til de fysiske fornemmelsene av powerlessness som er problemet. 


Resultatet av å unngå powerlessness er at du forblir mer i hodet enn i kroppen. Dette kan gi deg resultater til en viss grad, men det etterlater deg også utmattet. 

Du kan til og med begynne å lure på om det er mulig å oppnå dine mål med letthet og frihet, og om dette kan bli normen. 


Det kan det. Å akseptere powerlessness åpner dørene til overflod og glede.


Hvordan har vi en dårlig relasjon til powerlessness?

Jo, fordi vi har linket den følelsen enten til en sterkt begrensende overbevisning om oss selv og hvordan livet fungerer for oss, eller et smertefullt minne. Og det resulterer i en smertefull følelse vi har tabubelagt.


I vårt ubevisste sinn blir det til; “Å kjenne på powerlessness er farlig, for det kommer til å lede til denne andre smertefulle følelsen jeg hvertfall ikke vil føle, fordi hvis jeg føler den, så betyr det at overbevisningen eller konklusjonen jeg trakk fra det smertefulle minnet er sant.”


For å slippe unna smerten/faren, går vi over i ulike unnvikelsesmekansimer.


Hvordan løser vi opp i dette?

Jeg er så glad og takknemlig for å ha funnet fram en banebrytende tilnæring med min samarbeidspartner Femke Mortimore i The Quantum Leap Coach Academy. 


Her er hovedstegene våre, som får deg fri.


1. Identifiser dine unnvikelsesmekanismer

Våre unnvikelsesmekanismer er måtene vi ikke behøver å føle de fysiske fornemmelsene av powerlessness på. Du kan gønne på og være skikkelig travel og produktiv, distrahere deg selv, prokrastinere, prøve å være perfekt, se på TV i timevis, spise, bebreide og legge skylden på andre, osv.


Alt er varianter av måter hjernen og kroppen din får deg til å unnvike farene ved å føle deg powerless.


2. Identifiser hvilke følelser som undertrykker powerlessness (frykt / engstelse / tretthet / nummenhet / irritasjon / sinne / spenning / osv)

Dine unnvikelsesmekanismer/adferd gjøres ut fra din unnvikelsestilstand. Dette er følelsen som dukker opp som en beskyttelse mot følelsen av powerlessness.

I kroppen viser dette seg vanligvis som spenning, økt hjerterytme, å holde pusten. Dette er tydelig forskjellig fra fornemmelsene av powerlessness, som ofte er det motsatte av spenning. Fordi unnvikelsesfølelsene dine er knyttet til disse fysiske fornemmelsene, og trer inn umiddelbart, kan det hende du ikke engang føler de første fornemmelsene. 


Når jeg jobber med mine coachingkunder, bruker vi mye tid på å utforske denne forskjellen, slik at de kan bli adskilt i stedet for linket sammen. 

Dette åpner opp for en annen respons på powerlessness.


3. Identifiser den ubevisste hovedoverbevisningen som gjør powerlessness farlig

Ofte er det en konklusjon du trakk om livet, verden, Gud, Universet, som nå gjør at powerlessness føles utrygt.

Vanligvis er disse versjonene av "Universet er imot meg" eller "Jeg kan ikke få det jeg ønsker meg mest" eller "Gud ser meg ikke". “Jeg er dønn alene” “Jeg skulle ikke vært her” “Jeg er feil” “Jeg tilhører ikke noe eller noen”


Formuleringen av overbevisningene varierer fra person til person, og driver den smertefulle følelsen du har tabubelagt.


4. Koble fornemmelsen av powerlessness fra den ubevisste hovedoverbevisningen

Hvis de fysiske fornemmelsene ikke lenger betyr fare, kan kroppen roe seg ned og komme inn i hvile- og restitusjon modus. Arbeidet her handler om å kunne bygge en solid følelse av indre trygghet, og å utvide komfortsonen/tre inn i det ukjente. 


5. Integrere en ny relasjon til powerlessness, og skape friheten til å føle deg ubegrenset, rik, ubekymret, og glede deg over å tre inn i det ukjente

Når du får på plass dette, kan du virkelig holde alt du er, og ønsker å være i kroppen. Og reelt kjenne frihet, overflod, glede, kreativitet, følelsen av å være ubegrenset, osv. Og at du står støtt i det.


Konklusjon

Å forstå og akseptere powerlessness kan virke utfordrende, men det er et essensielt skritt mot å oppnå våre dypeste ønsker. Resultatet er at du kan nærme deg dine drømmer og ønsker på en helt annen måte. Mer avslappet. Med mer letthet. Å kunne følge din egen intuisjon, i stedet for å lene deg til andres regelbok. Vise hvem du er i din dypeste essens. Fri til å eksperimentere og være kreativ. Og være åpen for, og ønske det uventede og ukjente velkommen.


Dette er en reise det er verdt å ta. Du er 100% verdt den friheten du ønsker deg!


Jeg hjelper deg gjerne dit gjennom en transformativ og frigjørende 1:1 coachingprosess.

Hva med å begynne med en to timers intensiv Breakthrough session?

View Details
- +
Sold Out