New Attitude Blog

"The Magic Word is Attitude"

-Earl Nightingale

Stuck og klekkeklar for gjennombrudd? Ta knekken på dine unnvikelsesmekanismer!

Stuck og klekkeklar for gjennombrudd? Ta knekken på dine unnvikelsesmekanismer!

Kanskje er du en  inspirert og dedikert endringsagent som er opptatt av å leve i samsvar med dine verdier og være eksempelet du ønsker å se i verden. Du brenner for utvikling av mennesker, og ønsker å leve ut din egen unike merkevare. Du er villig til å gjøre det som kreves for å lykkes, og selvledelse og integritet er en viktig del av din reise mot suksess.


Fastlåst i frustrerende mønstre

Likevel kan det være at du noen ganger føler deg fast i mønstre som overtenking, prokrastinering, perfeksjonisme, og den uendelige "hva-hvis" tankegangen. Kanskje har du oppheng i doer- modus, overanalyserer og sliter deg ut med behovet for kontroll, og har en plan A, B, C, D for alt. Samtidig er du ikke så god på å gi slipp, eller ha tillit til det ukjente. Dette kan skape utfordringer med å lede deg selv og oppnå dine mål.


Visste du at alle disse mønstrene har lignende rotårsak?

Du er langt fra den eneste som vingler i selvledelsen

Jeg kjenner frustrasjonen godt. Det er frustrerende når du vet hva du burde gjøre og hvordan du burde føle deg, men likevel sliter med å ta de nødvendige stegene. Denne indre kampen kan få deg til å tvile på deg selv som coach og spørre deg selv om du virkelig kan hjelpe andre når du selv står fast.


La meg forsikre deg. Du er ikke alene i dette. Mange dedikerte endringsagenter opplever det samme. Selv om det ikke ser sånn ut i sosiale medier.


Ikke døm deg selv så hardt. En naturlig forklaring som mange overser

Årsaken til disse utfordringene ligger ofte i det aktive nervesystemet ditt. Du kan være fanget i "flight, fight, freeze" modus uten å engang være klar over det. Det kan føles som om noe holder deg tilbake, og du opplever kanskje bare symptomene av det, og skjønner ikke hvorfor. Logisk sett burde du ikke ha det sånn. Det vet du jo.

Hvordan kan nervesystemet være aktivert uten at du vet om det?

Jo, fordi mange av oss har tabubelagt følelser/fysiologiske fornemmelser, og knyttet de til ubevisste konklusjoner som betyr "fare". Dermed er det ganske vanlig at kroppen og hjernen går i overlevelsesmodus når vi kjenner de fysiologiske fornemmelsene av f.eks:


  • Powerlessness/hjelpeløshet/maktesløshet
  • Å ikke vite
  • Å ikke være i kontroll
  • Alene
  • Sorg
  • Glede
  • Passion
  • Brennende ønske
  • Intimitet
  • Carefree
  • Leken


Dette er det vi kaller "den egentlige tilstanden", som vi flykter fra. I og med at vi ubevisst har knyttet "fare" til disse fornemmelsene, går vi over i Unnvikelsesmekanismer for å holde oss "trygge".

På et merkelig vis er det tryggere å bli værende i følgende unnvikelsesadferd:


  • Bebreide, anklage eller komme med bortforklaringer
  • Hva-hvis, verste tenkelige scanario
  • Perfeksjonisme, over-prestasjon
  • Prokrastinering
  • Manglende tillatelse til pauser, slappe av, kose seg
  • Overdrevent effektiv, fix it modus
  • Læringsmodus, mer kunnskap
  • Numme deg: overspising, trening, netflix, sosiale medier
  • Distrahere deg selv (gå og gjøre noe annet, rydde kjøkkenet)
  • People pleasing
  • Overanalysering - finne ut HVORDAN (i hodet)


Jeg har hjulpet mange som deg med å identifisere og løse opp i de ubevisste programmene og tabubelagte følelsene, som begrenser dem. Når kroppen er i overlevelsesmodus, blir det svært vanskelig å skape endringer og manifestere det livet du drømmer om, både for deg selv og for dine kunder.

Nøkkelen ligger i indre trygghet, og kunsten å roe nervesystemet ditt

Før vi kan implementere strategier og bruke en "blueprint" for f.eks. markedsføring, er det avgjørende å skape indre trygghet og motstandskraft. Du kan visualisere, lage visionboard og meditere så mye du vil, men hvis det ubevisste sinnet og nervesystemet  jobber i motsatt retning av målet ditt, vil du møte motstand. 

Derfor er det viktig å ta tak i de underliggende ubevisste tankemønstrene, tabubelagte følelser og deres feilkoblinger, som begrenser deg. For disse sitter også i kroppen, ergo flight, fight, freeze modus.


La oss få deg løs, så du kan tre inn i din fulle kraft

I min 120-minutters breakthrough session vil vi dykke dypt ned i disse mønstrene. Vi vil identifisere de ubevisste overbevisninger, kognitive forvrengninger og følelsene som holder deg tilbake. Vi skiller ut hva som er unnvikelsadferd (symptomer) og hva som er det egentlige problemet bak. Du vil oppnå en dypere forståelse av hvordan du skaper din egen "stuck state" og få tilgang til en helt ny måte å være på, i triggersituasjonene. 

Jeg er sikker på at du vil merke en stor forskjell etter sesjonen.

Her er hva som skjer i vår breakthrough session

  • Bygge opp bevissthet rundt strukturen av de områdene hvor du føler deg fastlåst, inkludert dine underbevisste begrensende overbevisninger, hvordan de er forankret i kroppen din, hvordan du bruker språket ditt, og din bruk av forestillingsevnen (dette er ikke bare en kognitiv øvelse). For når vi jobber med stuckness, spiller hele kropp-følelse-sinn systemet inn, vi må jobbe effektivt i alle områdene.

  • Kartlegge hvordan du har gitt betydning til minner og opplevelser i fortiden, trukket konklusjoner om andre mennesker, verden rundt deg og hvem du er. Og hvordan disse spiller av i nåtiden, utenfor din bevissthet, og holder deg fastlåst i triggersituasjoner.

  • Vi finner fram til følelsene du har tabubelagt, hvordan de er linket til "fare". Du vil se hvordan dine unnvikelsemekanismer gir mening, og hva som er den egentlige tilstand og problemet som må heles.

  • Når vi har identifisert hvor endringskraften DIN ligger, kan vi legge en slagplan for hvordan du frigjør deg, og blir den versjonen av deg du har mest lyst til å være.

  • Du får skriftlig materiale og en 15-20 minutters video med oppsummering av sesjonen tilsendt i etterkant.

Hvorfor er alt dette viktig?

Fordi når du har denne bevisstheten, har du muligheten til å skape en reell endring. Du kan velge en annen måte å tenke og føle i situasjoner, i stedet for å bli sittende fast. En ny attitude. (Attitude er summen av tanker, følelser og handlinger i en gitt kontekst)


Og du vil oppdage at den måten du gir mening til en kontekst, ofte er den samme du bruker for andre situasjoner. Dette gir verdifull innsikt som du kan bruke i andre områder av livet ditt.


Som en coach, endringsagent eller leder vet jeg at du ønsker å oppnå ditt fulle potensiale for å hjelpe andre. Og for å gjøre det, må du først hjelpe deg selv. Ved å skape indre trygghet og aksept for hvor du er nå, løse opp i det som holder nervesystemet ditt som gissel, vil du bygge opp en bærekraftig plattform for å utvikle din business og hverdagslivet.


Så, er du klar til å frigjøre ditt fulle potensial? Da inviterer jeg deg til å investere i en to timers breakthrough session med meg. La oss sammen skape den indre tryggheten du trenger for å realisere dine drømmer og hjelpe andre med å skape fantastiske endringer i deres liv.


Book din breakthrough session nå, og la oss ta det første spennende skrittet sammen!


Din investering er nå kun 2490,- for 120 minutter (60% rabatt!), og det er begrenset antall tilgjengelig.

View Details
- +
Sold Out